pratik tarifler
FİNCANDA TEL KADAYIFMalzemeler :
500 gr kadayıf,
250 gr tereyağı veya bir paket margarin,
Şerbeti için :
4 bardak şeker,
3 bardak su,
1 kaşık limon suyu,
İçi için :
Ceviz veya fıdık, fıstık
Yapılışı :
Önce şerbeti yapılır. Kadayıf bir tencereye konur ve didiklenir. Yağ eritilir. Kadayıfın üzerine dökülür. Yağ kayıfa bir güzel yedirilir. Tepsi yağlanır. Ağzı yayvan fincana, sıkı bir şekilde yarısına kadar kadayıf, iç malzemesi ve tekrar kayıf doldurulur. Ters çevrilip kubbeler halinde yağlanmış tepsiye aralıksız dizilir. Fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülü
pratik tarifler

Hiç yorum yok: