» » UN HELVASI

pratik tarifler

UN HELVASI Malzemeler;

-250 gram tereyağı
-2 su bardağı un
-2.5 su bardağı süt
-1.5 su bardağı şeker

Yapılışı;

Tavaya tereyağ konur ve içerisine un ilave edilip 20 dakika boyunca karıştırarak kavrulur.
Şeker ve su tencereye konur ve kaynatılır.
Kaynayınca, suyu un helvasının içine ilave edip karıştırılır.
Suyunu çektikten sonra;10 dakika daha kavrulur ve soğumaya bırakmadan şekil verilir.
Kaşık yardımıyla,tencerinin dibine doğru bastırırsanız;resimdeki şekli verebilirsiniz.
Eğer arzu ederseniz,üzerine hindistan cevizi,ceviz,tarçın gibi sevdiğiniz süsleme gıdalarından ilave edebilirsiniz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak