» » » Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı

pratik tarifler

Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı

malzemeler:
tabanı için:
1 paket bisküvi (tam buğday torku)
50 gr. tereyağ

muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
200 gr krem peyniri
damla sakızı

üzeri için;
1 su bardağı frambuaz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı su

Yapılışı: Bisküvileri ufalayın. Erimiş tereyağı üzerine döküp, kaşıkla karıştırın. Servis tabağına çemberi alın. Bisküvili karışımı bastırarak yerleştirin. Buzdolabına kaldırın. Bir tencereye sütü, irmik ve şekeri alın. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Krem peyniri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabına kaldırın. En az 1-2 saat dinlendirin. (ben üzerini streç flim ile örttüm.) Üzeri için tüm malzemeleri tencereye alın. karıştırarak pişirin. Tatlının üzerine dökün. Hemen servis etmeyecekseniz tekrar üzerini örtüp, buzdolabına kaldırın.
afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak