pratik tarifler
Çilekli Köpük Kremalı PastaMALZEMELER
35-40 DAKİKA 6-8 KİŞİLİK
Keki İçin:
3 yumurta
2,5 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı süt
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3,5 türk kahvesi fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması için:
2 paket krem şanti ( 1 paket 75 gram )
1,5 su bardağı soğuk süt
1 paket labne peyniri
1 kase çilek
1 su bardağı damla çikolata ( Az sevenler bir kahve fincanı koyabilir)
HAZIRLANIŞI
Keki için yumurtaları karıştırma kabında 2-3 dakika çırpın. ( Yumurtalar oda ısısında olmalı)
Şekeri ve vanilyayı ilave edip şeker eriyip karışım köpük köpük olana dek çırpmaya devam edin.
Süt ve sıvıyağıda ilave edip çok az daha çırpın.
Un,kabartma tozu ve kakaoyu karışıma eleyerek ilave edin ve tel çırpıcı ile çok az karıştırın.
Tabanına yağlı kağıt serilmiş 20 ve ya 21 cm kelepçeli kalıba hamuru boşaltın. ( Kalıbın yan duvarlarını mutlaka tereyağ ile yağlayıp çok az un serpin.)
Keki önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. ( Fırından almadan önce mutlaka keke bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.
Keki soğuması için servis tabağına alıp dinlendirin.
Kekin ortasındaki kabaran bölümü bıçak yardımı ile kesip,daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
Keki resimde gördüğünüz gibi içe doğru biraz oyun ve o kısma doğranmış çilekleri dizin.
Köpük krema için krem şantiyi soğuk süt ile çırpın.
Labne peynirini ekleyip biraz daha çırpın.
En son damla çikolata ilave edip spatula yardımı ile karıştırın.
Köpük kremayı çileklerin üzerine,bombeli olacak şekilde yayın.( Kremanın kıvamı çok güzel olduğu için kolaylıkla şekil vereceksiniz)
Kenara ayırdığınız kek parçalarını robotta çekin.
Minik kek parçalarıyla pastanızın üzerini kaplayın.
3-4 saat buzdolabında bekletip,servis yapın
pratik tarifler
Hiç yorum yok: