pratik tarifler
HAŞHAŞLI CEVİZLİ REVANİMalzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı toz haşhaş
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
8-10 damla limon
Yapılışı:
Bütün malzemeler mikserle çırpılır. Fırın tepsisi (kenarları da) margarinle yağlanır. Un serpilir. Revani harcı fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dk. pişirilir. Tatlı soğuyunca ılık şerbet dökülür. Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: