» » ETİMEK TATLISI

pratik tarifler

ETİMEK TATLISI
Tabanı için gereken Malzemeler:

1 Paket Tuzsuz etimet
1,5 Su bardağı toz şeker
2 bardak su

Muhallebi için gereken malzemeler :
1 Litre süt
1 Paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
8 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı un

Üzerine eklemek için gerekli malzemeler :

2 Poşet krem şanti

1 Bardak soğuk süt (Su bardağı )
yapılışı:

İlk olarak etimekleri büyük dikdörtgen şeklinde ayarladığımız tepsiye diziyoruz, sonrasında şerbetimizi hazırlamak üzere tencereye şekeri katıyoruz. Şekeri kahverengi olana kadar orta dereceli ateşte pişiriyoruz. Ardından şekerimize 2 su bardağı suyu ilave ederek şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Şerbetimiz hazır olduktan sonra etimeklerin üzerine döküyoruz.Muhallebesini hazırlamak için malzemelerimizi bir tencereye koyalım. Koyulaşana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Hazırladığımız muhallebeyi etimeklerin üzerine yayalım. Muhallebinin soğuması için biraz bekleyelim. Ve son olarak da kremşantiyi hazırlayarak muhallebinin üzerine yayıyoruz. Üzerini de isteğe göre süsleyerek bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak