» » HAŞHAŞLI ÇÖREK

pratik tarifler

HAŞHAŞLI ÇÖREK                                                                                                                             
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı toz şeker
10 gr. yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un

iç malzemesi:
3-4 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına mayayı ve şekeri alın. Üzerine ılık suyu döküp, mayanın erimesini bekleyin. Süt, yumurta, sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp, 20 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamuru 2 bezeye bölün. Tezgahta merdane ile her iki hamuruda yufka büyüklüğünde açın. İç malzemesi için bir kasede haşhaşı sıvı yağ ile inceltin. Şekeri de ekleyip karıştırın. Açtığınız hamurun her yerine sürün. İri dövülmüş ceviz serpin. Bir ucundan başlayıp rulo yapın. 2-3 parmak genişliğinde dilimlere kesin. Yağlanmış tepsiye dik şekilde dizin. 30 dakika daha mayalanması için bekleyin. 200 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana dek pişirin. Ilık yada soğuk olarak servis edin.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak