pratik tarifler
İRMİKLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ ATIŞTIRMALIKLARMalzemeler: (20 dilim için)
2.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistan cevizi
Kaplaması için:
120 gram bitter çikolata
120 gram bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
*Süt,şeker,irmik ve vanilyayı tencereye alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
*Koyulaşınca hindistancevizini ekleyin ve karıştırın.
*Ocağın altını kapatın ve hamur kıvamına gelen muhallebiyi soğuması için bekleyin.
*Soğuduktan sonra iki tane streç film arasına hamuru alıp merdaneyle istediğiniz kalınlıkta açın ve istediğiniz büyüklükte bıçakla dilimleyin.
*Çikolatayı benmari usulü eritin ve kestiğiniz dilimleri çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerine alın. (ben iki çikolatayı da karıştırdım)
*Bu şekilde buzdolabında en az 1 saat dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: