» » iRMİKLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ ATIŞTIRMALIKLAR

pratik tarifler

İRMİKLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ ATIŞTIRMALIKLAR

Malzemeler: (20 dilim için)
2.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistan cevizi

Kaplaması için:
120 gram bitter çikolata
120 gram bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

*Süt,şeker,irmik ve vanilyayı tencereye alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

*Koyulaşınca hindistancevizini ekleyin ve karıştırın.

*Ocağın altını kapatın ve hamur kıvamına gelen muhallebiyi soğuması için bekleyin.

*Soğuduktan sonra iki tane streç film arasına hamuru alıp merdaneyle istediğiniz kalınlıkta açın ve istediğiniz büyüklükte bıçakla dilimleyin.

*Çikolatayı benmari usulü eritin ve kestiğiniz dilimleri çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerine alın. (ben iki çikolatayı da karıştırdım)

*Bu şekilde buzdolabında en az 1 saat dinlendirin ve servis yapın.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak