pratik tarifler
KEK KALIBINDA SU BÖREĞİ GÖRÜNÜMLÜ KOLAY BÖREK
Malzemeler;
*5 adet yufka
*1 şişe maden sodası (200 mililitre)
*1 su bardağı süt
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*150 gram beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
1)Soda,süt,yumurta ve sıvı yağı bir kapta çırpıyoruz.
2)Kek kalıbını yağlıyoruz.İlk yufkayı ortasını delmeden,kenarlarını dışa taşırarak kalıbın içine yerleştiriyoruz.(ilk yufka sosa batırılmayacak)
3)İkinci yufkayı yarıya bölüyoruz.Sosa batırıp kalıbın içine yerleştiriyoruz.Diğer yarısını da aynı şekilde soslayıp yerleştiriyoruz.
4)Üzerine iç malzemesinden serpiştiriyoruz.Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka,biraz iç olarak kalıba döşüyoruz.
5)Son yufkayı yerleştirdikten sonra kalan sosu üzerine gezdiriyoruz.
6)İlk yufkanın ortada kalan kısmını deliyoruz ve kenarlara doğru iteliyoruz.
7)İlk yufkanın dışa taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlıyoruz.En üste yağ sürüyoruz.
8)170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Malzemeler;
*5 adet yufka
*1 şişe maden sodası (200 mililitre)
*1 su bardağı süt
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*150 gram beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
1)Soda,süt,yumurta ve sıvı yağı bir kapta çırpıyoruz.
2)Kek kalıbını yağlıyoruz.İlk yufkayı ortasını delmeden,kenarlarını dışa taşırarak kalıbın içine yerleştiriyoruz.(ilk yufka sosa batırılmayacak)
3)İkinci yufkayı yarıya bölüyoruz.Sosa batırıp kalıbın içine yerleştiriyoruz.Diğer yarısını da aynı şekilde soslayıp yerleştiriyoruz.
4)Üzerine iç malzemesinden serpiştiriyoruz.Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka,biraz iç olarak kalıba döşüyoruz.
5)Son yufkayı yerleştirdikten sonra kalan sosu üzerine gezdiriyoruz.
6)İlk yufkanın ortada kalan kısmını deliyoruz ve kenarlara doğru iteliyoruz.
7)İlk yufkanın dışa taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlıyoruz.En üste yağ sürüyoruz.
8)170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: