» » » ISPANAK SUFLESİ

pratik tarifler

ISPANAK SUFLESİ

Malzemeler;
500 gr.ıspanak
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 adet yumurta
1 adet kuru soğan (minik küpler halinde doğranmış)
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Kaşar peyniri rendesi (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

Ispanakları doğrayıp,bol suda kumu gidene dek yıkayalım.
Son suyuna biraz sirke koyup,beklettikten sonra,süzüp sebze kurutucudan geçirelim. Bir kapta ıspanak,kuru soğan ve tuzu karıştıralım. Ayrı bir yerde yumurtayı biraz çırpıp,ıspanaklı karışım hariç,diğer malzemeleri ekleyelim,karıştıralım. Homojen bir karışım elde ettiğimizde ıspanaklı karışımı ilave edip,bütün malzemelerle karışmasını sağlayalım, yuvarlak borcama dökelim.Yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerine sürüp,200 derecelik fırına verelim. Suflemiz pişmek üzereyken,kaşar peynirini üzerine döküp tekrar fırına verelim.Üzerindeki kaşar peyniri,eriyip kızardığında fırından alalım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra,dilimleyip servis yapalım.Dilerseniz tek kişilik sufle kaplarını da kullanabilirsiniz

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak