» » » FİNCAN KEK

pratik tarifler


FİNCAN KEK                                                                                                                       
  • 1 yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un
  • yarım çay bardağı ceviz

Fincan Kek Yapılışı

1- Ceviz hariç diğer malzemeler mikser ile iyice çırpılır.
2- Ceviz küçük tanelere ayrıldıktan sonra kek hamuruna eklenip çırpıcı yardımıyla karıştırılır.
3- Fincanları yağladıktan sonra kek hamurunu fincanların yarısına kadar dolduruyoruz.
4- Fincanları tencereye koyduktan sonra fincanların yarısına gelecek şekilde su dolduruyoruz.
5- Tencerenin üzerine temiz bir bez örttükten sonra kapağını kapatıyoruz.
6- Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
7- Ocağın altını kapattıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağını açmadan dinlenmeye bırakıyoruz.
8- Dinlenmiş olan keklerimizi servis tabağına aktarıyoruz.
9- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not: Bu ölçüler nescafe fincanı ölçüsünden 5 adet kek çıkmaktadır.
Afiyet olsun…

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak