pratik tarifler
FİNCAN KEK
- 1 yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı un
- yarım çay bardağı ceviz
Fincan Kek Yapılışı
1- Ceviz hariç diğer malzemeler mikser ile iyice çırpılır.
2- Ceviz küçük tanelere ayrıldıktan sonra kek hamuruna eklenip çırpıcı yardımıyla karıştırılır.
3- Fincanları yağladıktan sonra kek hamurunu fincanların yarısına kadar dolduruyoruz.
4- Fincanları tencereye koyduktan sonra fincanların yarısına gelecek şekilde su dolduruyoruz.
5- Tencerenin üzerine temiz bir bez örttükten sonra kapağını kapatıyoruz.
6- Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
7- Ocağın altını kapattıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağını açmadan dinlenmeye bırakıyoruz.
8- Dinlenmiş olan keklerimizi servis tabağına aktarıyoruz.
9- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not: Bu ölçüler nescafe fincanı ölçüsünden 5 adet kek çıkmaktadır.
Afiyet olsun…
pratik tarifler
Hiç yorum yok: