» » KADAYIFLI PAŞA SARMASI

pratik tarifler


KADAYIFLI PAŞA SARMASI

Malzemeler 10-15 dakika 6-8 kişilik

300 gram yaş kadayıf (hazır satılan kavrulmuş kadayıfla tatlınızı hazırlayabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi için:
1 litre süt
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
2 paket vanilya
1 paket margarin.
İç malzemesi için:
250 gram iri çekilmiş ceviz
Tarçın

HAZIRLANIŞI

*Kadayıfı elinizle ufalayın.
*Yapışmaz yüzeyli bir tavaya tereyağını koyun ve kadayıfı ekleyin.
*Kısık ateşte kadayıfın rengi değişene kadar kavurun.
*Büyük boy fırın tepsisinin içine soğuyan kadayıfı yayın. (Boşluk kalmasın)
*Sütü bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve un ekleyip topak kalmayana dek iyice karıştırın.
*Ocağa oturtup koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın.
*Üzerine yağ ve vanilyayı ilave edip mikserle 5-10 dakika çırpın.
*Muhallebiyi kadayıfın üzerine yayın.
*Muhallebinin üzerini ıslatılmış kaşıkla düzeltin.
*3 saat buzdolabında bekletin.
*Daha sonra istediğiniz boyutta uzun olacak şekilde dilimleyin.
*Ortalarına ceviz koyup tarçın serpin.
*Rulo şeklinde sarın.
*Üzerini ister dövülmüş ceviz ile ister çikolata ile süsleyip servis yapın.

Not:
Muhallebiye bir paket yerine yarım paket margarin ekledim. Yarım paket eklediğim için bir gece buzdolabında beklettim bilginiz olsun. Yarım paket ile denerseniz 3 saatte sarılacak kıvama gelmeyebilir.

Muhallebiden bir su bardağı ayırdım bu arada çok kalın olmasın diye. Tepsinize göre muhallebiyi ayarlayabilirsiniz. Eğer fırın tepsiniz çok büyükse ölçü tam gelecektir. Muhallebiyi çok kalın bir tabaka olacak şekilde dökmeyin ki kolay sarılsın.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak