» » » KATMER BÖREK

pratik tarifler


KATMER BÖREK

Malzemeler:
-2 su bardağı süt
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un

Arası İçin:
-250gr tereyağı
-1 çorba kaşığı tahin

İçi İçin:
-3 adet patates (haşlanmış-rendelenmiş)
-1 adet kurusoğan
-2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz , pulbiber , kırmızıtozbiber

Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu

HAZIRLANIŞI
İçi için soğanı minik minik doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurup baharatlarını ilave edip ocaktan alıp patateslere ekleyip karıştırın. Arası için tereyağını eritip ocaktan alıp tahini ekleyip karıştırın. Hamur için derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zemin üzerinde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerine fırça ile tereyağlı tahin karışımından sürüp rulo sarıp içe doğru kıvırarak yuvarlayın. Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi yapıp üzerlerini nemli bez ile örtüp buzdolabında 1saat bekletin.Dinlenen hamurları düz zemin üzerinde merdane ile servis tabağından küçük olacak şekilde açıp uc kısımlarına patatesli harçtan koyup kenarlarını içe katlayıp rulo sarın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak