» » » KARNIYARIK POĞAÇA

pratik tarifler

KARNIYARIK POĞAÇA

Malzemeler;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instatmaya
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamına gelene dek)

İçine; peynir, yeşil biber ve domates

HAZIRLANIŞI
*Bir kapta ılık su, süt ve şekeri karıştırın. Üzerine maya ekledikten sonra şeker eriyene dek karıştırmaya devam edin ve üzerine bir kapak kapatın.
*Yoğurma kabınıza 5 su bardağı un ve tuzu ekleyin.Üzerine mayalı karışımı ve sıvı yağ dökün. Ele yapışmayan bir hamur haline gelene dek un ekleyip yoğrurun.
*Yumuşak bir hamur oluyor. Unu çok eklerseniz sert olur. Ben tam olarak 6,5 bardak ekledim. Sonra üzerini sıkıca sreç film ile kapatıp mayalandırın 45 dk kadar.
*Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alın. Avuç içi kadar açın. Bıçak ile iki yanından da çizik atın.
*İçine peynirli bir harç ekleyin. Domates ve yeşil biber ilave edin. Arzuya göre zeytinli de yapabilirsiniz. Ve kapatın. Şekilde gördüğünüz gibi. Harçlı kısım açıkta kalacak.
*Tepsi de 15 dk daha bekletin. Şişen poğaçaların kenarlarına yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak