» » » KIYMALI ve CEVİZLİ PRATİK BÖREK

pratik tarifler

KIYMALI ve CEVİZLİ PRATİK BÖREK

Malzemeler;

12 adet baklavalık yufka
400 gram kavrulmuş kıyma
5-6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (Az gelirse ilave yapın)
1 su bardağı ceviz içi
1 yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI
*Cevizi robottan ince çekin ve kavrulmuş kıyma ile harmanlayın. *Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
*Bir adet baklava yufkasını mutfak tezgahına serin ve her tarafını erimiş tereyağı ile iyice yağlayın.
*İkinci yufkayı üzerine yayıp yufkanın başlangıç kısmına kıymalı cevizli harcın birazını koyun. ( Uzunlamasına ince bir şekilde harcı yayın.
*Yufkayı yanlarından kapatarak rulo şeklinde sıkıca sarın.
*Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın.
*Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp beyaz haşhaş serpin.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
*Fırından çıkan börekleri istediğiniz boyda uzunlamasına kesin.
*Sıcak veya ılık servis yapın.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak