pratik tarifler
KIYMALI ve CEVİZLİ PRATİK BÖREKMalzemeler;
12 adet baklavalık yufka
400 gram kavrulmuş kıyma
5-6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (Az gelirse ilave yapın)
1 su bardağı ceviz içi
1 yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI
*Cevizi robottan ince çekin ve kavrulmuş kıyma ile harmanlayın. *Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
*Bir adet baklava yufkasını mutfak tezgahına serin ve her tarafını erimiş tereyağı ile iyice yağlayın.
*İkinci yufkayı üzerine yayıp yufkanın başlangıç kısmına kıymalı cevizli harcın birazını koyun. ( Uzunlamasına ince bir şekilde harcı yayın.
*Yufkayı yanlarından kapatarak rulo şeklinde sıkıca sarın.
*Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın.
*Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp beyaz haşhaş serpin.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
*Fırından çıkan börekleri istediğiniz boyda uzunlamasına kesin.
*Sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: