pratik tarifler
KAYMAKLI KEMALPAŞA TATLISI
Malzemeler:
750 gram şeker
1 litre su
Yarım limon
1 paket kemalpaşa
Kaymak
Üstü için antep fıstıgı
Malzemeler:
750 gram şeker
1 litre su
Yarım limon
1 paket kemalpaşa
Kaymak
Üstü için antep fıstıgı
Hazırlanışı:
750ml şekerle 1 litre suya yarım limonu rendeleyip ocağa aldım şekeri eriyene kadar karıştırarak kaynamasını sağladım kaynayınca 1 paket Kemalpaşayı tencereye boşaltıp karıştırıp ocağın altını kıstım ara ara karıştırıp alt üst ettim hepsi şerbetini çekip yumuşayınca bir tepsiye döküp tepsinin ağzını kapattım. Soğuyunca bıçakla arasını kesip içlerine kaymak koydum üzerine yeşil fıstık serpip servis ettim.. En kolay tatlı yapacaklara kolay gelsin...
750ml şekerle 1 litre suya yarım limonu rendeleyip ocağa aldım şekeri eriyene kadar karıştırarak kaynamasını sağladım kaynayınca 1 paket Kemalpaşayı tencereye boşaltıp karıştırıp ocağın altını kıstım ara ara karıştırıp alt üst ettim hepsi şerbetini çekip yumuşayınca bir tepsiye döküp tepsinin ağzını kapattım. Soğuyunca bıçakla arasını kesip içlerine kaymak koydum üzerine yeşil fıstık serpip servis ettim.. En kolay tatlı yapacaklara kolay gelsin...
pratik tarifler
Hiç yorum yok: