» » » GÜLLAÇ

pratik tarifler

GÜLLAÇ
Malzemeler
10 yaprak güllaç
Her yaprak gullac için bir su bardağı süt ben 10 su bardağı kullandım.
1,5 su bardağı şeker damak zevkinize göre çoğalta bilirsiniz 
1yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)ben vanilya kullandım iki paket
Üzeri için:
File Fıstık,fıstık
çilek
Yapılışı
Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. tum güllaç yaprakları bitene kadar aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütten bir su bardağı sütü ayir gullac sütü tamamen çekecektir servis öncesi kalan sütü tatlının üzerine gezdirelim. Tatlıyı buz dolabında muhafaza edinizin. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak