pratik tarifler
Kedidili İle Franbuazlı PastaMALZEMELER
15 DAKİKA 7-8 KİŞİLİK
2 peket kedidili bisküvi
1 lt süt
2 yumurta sarısı
8 yemek kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı labne peyniri
Bir paket vanilya
Üzeri için:
Bir su bardağı taze ve ya dondurulmuş franbuaz
2 yemek kaşığı şeker
Bir yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Süslemek için:
Franbuaz, hindisan cevizi, nane yaprakları
HAZIRLANIŞI
Tencereye yumurta sarısı, şeker ve unu koyun ve karıştırın.
Tel çırpıcıyla karıştırıp azar azar sütü ilave edin.
Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın en son labne peyniri ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi ara sıra karıştırarak soğutun.
Kedidili bisküvileri süt ile çok az ıslatıp kelepçeli kalıbın önce yan duvarlarına sırayla dizin.
Kalıbın alt tabanına da boşluk kalmayacak şekilde bisküvileri dizin.
Muhallebinin yarısını dökün ve arasına 10- 15 tane franbuaz koyun.
Üzerine bir kat daha kedidili dizip muhallebinin kalan diğer yarısını koyun.
Sos tenceresinde franbuaz,şeker,su ve nişastayı koyu kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişirin. (koyulaşmazsa çok az su ve nişasta karışımı ilave edin. )
Soğuttuğunuz sosu muhallebin üzerine dökün.
Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayın ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Pastanızı bir gece buzdolabında dinlendirip,servis yapın.
Not: Pastanın muhallebisini dilerseniz yarım ölçü yapabilirsiniz. Yarım ölçü yaptığınızda 4-5 saat içinde buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz. Eğer tam ölçü yapacaksanız pastanın muhallebisi yoğun olacağından mutlaka bir gece buzdolabınız da dinlendirmenizi tavsiye ederim. Pastanın bisküvisini ben yabancı bir marka kullandım siz diğer üzeri şekerli kedidili bisküvilerle yapabilirsiniz.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: