» » » Kuruvasan Poğaça

pratik tarifler

Kuruvasan Poğaça

MALZEMELER
25-30 DAKİKA 10-15 KİŞİLİK

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı süt
6-7 su bardağı un (az gelirse ilave edilir)
3 yumurta akı (sarıları üzerlerine sürülecek )
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
Bir paket instant maya (10 gram )
Arası için:
Kaşar peyniri
Roka ,kuzu kulağı
Salam

HAZIRLANIŞI

Bir kapa unu eleyin ve ortasını havuç gibi açın.
Ortasına ılık su,ılık süt,yumurta akı,zeytinyağı,toz şeker,tuz ve mayayı koyup kenarlarından unu alarak yavaş yavaş karıştırıp yoğurun. (Yumuşacık bir hamur olacak)
Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika dinlendirip tekrar yoğurun.
Daha sonra 3 eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile yuvarlak şekilde açın.
Açarak büyüttüğünüz hamuru 12 eşit parçaya bölün.
Geniş tarafından düz bir şekilde sarın. (Kenarlarından kıvrılmayacak)
Ay şekli vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızara kadar pişirin.
Pişen kuruvasanların içlerini dilerseniz kaşar peyniri,roka,kuzu kulağı ve salam ile doldurup servis yapın.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak