pratik tarifler
KİTAP POĞAÇAMalzemeler;
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
yarım su bardağı yoğurt suyu (ayran kullanabilirsniz)
1 su bardağından biraz az zeytinyağ ( 150 ml kadar )
1 adet yumurta sarısı dışına beyazı içine
1 buçuk yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
aralara sürmek için zeytinyağ
süslemek için çörekotu
HAZIRLANIŞI
*Hamur malzemeleri yoğrulur mayalanmaya bırakılır.
*Hamurdan beze alınır, her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde açılır.
İster göz kararı ister cetvel yardımı ile eşit dikdörtgenler kesilir.
*Her kata zeytinyağ sürülerek sekiz adet dikdörtgen üst üste konulur.
*Kalın bir tahta spatula ile üst üste konulmuş hamurların tam ortasına bastırılır.
*Bastırırken hamurun tamamen kesilmemesine dikkat edilir.
*Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu ile süslenir.
*200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: