» » » LİMONLU-HİNDİSTANCEVİZLİ İRMİK TATLISI

pratik tarifler


LİMONLU-HİNDİSTANCEVİZLİ İRMİK TATLISI

Malzemeler;
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı Hindistancevizi
1 paket vanilya

Üzerine; 1 paket hazır çikolata sos

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin, hindistan cevizi ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Kalıba ya da kalıplara dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Çikolata sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur. Tatlının üzerine gezdirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak