» » » ELMALI KEK

pratik tarifler

ELMALI KEK

Malzemeler;
– 2 adet elma
– 1 yumurta
– 1 ince belli küçük çay bardağı ayçiçek yağı
– 1,5 ince belli küçük çay bardağı toz şeker
– 3 ince belli küçük çay bardağı un
– 1 tatlı kaşığı tarçın
– 1 ince belli küçük çay bardağı kuru üzüm
– 1 ince belli küçük çay bardağı iri kırılmış ceviz
– 1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI

Elmaları soyup küp küp doğrayın, keki karıştıracağınız kaba alın. Üzerine bir yumurtayı kırın, şekeri ilave edin. Hepsini kaşıkla iyice karıştırın, 15- 20 dk beklemeye bırakın. Şekerin ve yumurtanın etkisi ile sulanmış olan elmalara sıvı yağı ekleyin, karıştırın. Başka bir kapta unu, tarçını ve kabartma tozunu karıştırın, eleyerek havalandırın. Elmalı karışıma üzüm ve cevizleri de ekledikten sonra unlu karışımı yedirerek ilave edin. Normalden daha katı bir kek hamurunuz olacak şaşırmayın. Kek kalıbını katı yağ ile güzelce yağlayın ve içini unlayın. Kek karışımını kalıba yerleştirin, kaşıkla üstünü düzeltip 170 derece fırında 45- 50 dk pişirin. Kürdanla kontrol edip, temiz çıkıyorsa fırından alın. 5 dk dinlendirdikten sonra servis tabağına ters olarak çıkartın. Üzerine pudra şekeri serpin.Eğer hala evdekiler kokular yüzünden mutfağa doluşmadıysa sabredip soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak