pratik tarifler
Limonlu Kek
MALZEMELER
30-35 DAKİKA 5-6 KİŞİLİK
125 gram oda sıcaklığında margarin
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 yumurta
3 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Bir adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Bir paket (80 gram) beyaz çikolata
Bir çorba kaşığı krema (Ben 3 çorba kaşığı koydum)
Arzunuza göre meyve
HAZIRLANIŞI
Margarin,toz şeker,ve tuzu mikserle,toz şeker eriyene kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ilave edip,iyice çırpın.
Süt ve limon suyunun yarısını ilave edip karıştırın.
Kalan süt ve limon suyunu ekleyip,yeniden karıştırın.
Un ve kabartma tozunu beraber eleyip,karışıma ilave edin.
Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip,karıştırın.
25 cm uzunluğundaki baton kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba boşaltın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında,hafif kızarana dek pişirin.
Üzeri için,beyaz çikolatayı benmari usulü eritip,kremayla karıştırın.
Kekin üzerine karışımı gezdirin.
Meyve ile süsleyip servis yapın.
Not: Kekin hamuru oldukça koyu kıvamlı oluyor bilginiz olsun.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: