pratik tarifler
Ekmek Kadayıfı TatlısıMALZEMELER
20-25 DAKİKA 10-12 KİŞİLİK
4 yumurta
1 fincan toz şeker
2 fincan un
Bir paket kabartma tozu
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2,5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
Bir paket kremşanti
Şerbeti için:
2,5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu
Not:Tatlının şerbetini kaynadıktan sonra beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Sıvık bir şerbet olacak
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
Elenmiş olan un ve kabartma tozunu karışıma ilave edin.
26 cm kelepçeli kalıba ve ya ufak boy yuvarlak bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırın da pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra,ilk sıcaklığını kaybedince ortadan ikiye ayırın.
Alt parçasını bir tabağa alın.
Hazırlanan ılık şerbetin birazını üzerine dökün.
Krema için süt,nişasta,un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Soğuduktan sonra içine bir paket toz kremşanti ilave edip çırpın.
Hazırlanan kremayı kekin alt parçasına sürün.
Kalan üst parçayı ise ayrı bir yerde dilimleyerek kremanın üzerine yerleştirin.
Kalan şerbeti tatlının üzerine gezdirip,hindistancevizi ve fıstık ile süsleyin
Buzdolabına 2-3 saat soğuyana kadar bekletin
pratik tarifler
Hiç yorum yok: