pratik tarifler
MALATYA Geleli KebabıGeleli Kebabı Malzemeleri:
1kg yağsız kuşbaşı et
5-6 adet domates
5-6 adet yeşilbiber
6-7 adet patlıcan
4-5 kaşık tereyağı
1kg yağsız kuşbaşı et
5-6 adet domates
5-6 adet yeşilbiber
6-7 adet patlıcan
4-5 kaşık tereyağı
Geleli Kebabı Nasıl Yapılır?Patlıcanları ateşe gömerek veya fırınlayarak közleyin. Kabuklarını soyup küp şeklinde soğrayın. Domates ve biberi yıkayın, domatesin kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Eti; sacda bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin. İçine 2-3 yemek kaşığı yağ ilave edin. Biraz kızartın. Doğranmış biber ve domatesleri koyup birkaç kez karıştırarark kısık ateşte sebzeler ölünceye kadar pişirin. Patlıcan ve tuz ilave edin. 2-3 dakika ateşte kaldıktan sonra ocaktan alın.
Sebzeler ve pişen eti servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün ve sıcak olarak servis yapın.
Sebzeler ve pişen eti servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün ve sıcak olarak servis yapın.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: