» » » SARAY SARMASI

pratik tarifler

 SARAY SARMASI
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un 
1 su bardağı toz şeker 
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
125 gr.tereyağı veya margarin
Ara Malzemesi:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri İçin Malzeme:
Bolca Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Tencereye yağı ,unu alın un kokusu gidene kadar 3 dakika kavurun.uzerine soğuk 1 litre sütü ,1 su bardağı toz şeker ve 2,5 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin sürekli karıştırarak pişirin. göz göz olunca ocaktan alın.
Bu karışıma vanilya ekleyin mikserle 4 dakika çırpın. büyük fırın tepsisine dökerseniz daha ince rulolar olur ve rulo yaparken çatlama olmaz.
Tepsiye bolca Hindistan cevizini serpin kakaolu muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine dökun ve düzlestirin
Buzdolabının normal gözünde 4-5 saat bekletin isterseniz bir gün dolapta beklerse daha rahat sarılıyor.
Dolapta bekledikten sonra 1 su bardağı soğuk sütle 1 paket krem şanti karıştitin ve çırpın koyu krem şanti elde edin ve kakaolu karışımın üzerine güzelce yayın 1 saat böylece buzdolabında bekletin.
Daha sonra istediğimiz şekilde ve büyüklükte keserek rulo yapın isterseniz tekrar Hindistan cevizi dökebilirsiniz
İsterseniz arasına muz koya bilirsiniz 

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak