pratik tarifler

 MANTI


Hamur İçin Malzemeler;
250 gr un
1 çay bardağı ılık su
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta

Harcı İçin Malzemeler;
250 gr kıyma
yarım demet maydanoz
1 adet orta boy soğan
yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber , tuz

Üzerine;
1 kg yoğurt
60 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
nane
5-6 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Soğanı doğrayalım, maydanozu incecik kıyalım. Kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iyice yoğuralım. Unu hamuru yoğuracağımız kaba koyalım, ortasında bir havuz açıp yumurtayı ve tuzu katalım. Ilık suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğuralım. Sert ve ele yapışmayan bir kıvama gelince nemli bir bezle örtüp 15 dk dinlendirelim. Hamuru bir kez daha yoğuralım ve yeniden 15 dk dinlendirelim. Hazırladığımız hamuru 100'er gr'lık dört parçaya bölelim. Unlanmış bir zeminde oklava ile 25 cm çapında yufkalar açalım. Yufkaları önce uzun şerit şeklinde sonra da küçük kareler şeklinde keskin bir bıçakla keselim. Karelerin ortasına kıymayı koyalım ve uçlarını birleştirerek küçük bohçalar yapıp kapatalım. Mantılarınız hazır. Pişirmeye gelince; kaynayan 10 bardak tuzlu suya ya da et suyuna atıp 15 dk. haşlayalım. Sonra delikli kepçe ile alıp bir kasede bekletelim. Yoğurdu borcama boşaltalım ve içinde sıcak su olan bir tencereye oturtup hafif ılıtalım. Sarımsakları dövüp ekleyelim. Küçük bir tavada yağı eritelim. Pul biberi ve naneyi ekleyip karıştıralım. Mantıları tabaklara bölelim. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve biberli naneli yağı gezdirelim.

Afiyet olsun.



pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak