pratik tarifler
MUHALLEBİ
Malzemeler;
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta (buğday nişastası kullandım)
1 çay bardağı kıyılmış antep fıstığı
Nişastayı eritmek için biraz su
2-3 parça damla sakızı veya 1 paket damla sakızlı vanilya
Üzerine; file fıstık
HAZIRLANIŞI
Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk su ile inceltin. Azar azar karıştırarak tencereye ilave edin. Bir iki dakika sonra kıyılmış antep fıstığını ilave edip muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Dilerseniz benim yaptığım gibi kalıba da dökebilirsiniz. Soğuduktan sonra file fıstık serperek servis yapın.
Afiyet olsun..
Malzemeler;
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta (buğday nişastası kullandım)
1 çay bardağı kıyılmış antep fıstığı
Nişastayı eritmek için biraz su
2-3 parça damla sakızı veya 1 paket damla sakızlı vanilya
Üzerine; file fıstık
HAZIRLANIŞI
Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk su ile inceltin. Azar azar karıştırarak tencereye ilave edin. Bir iki dakika sonra kıyılmış antep fıstığını ilave edip muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Dilerseniz benim yaptığım gibi kalıba da dökebilirsiniz. Soğuduktan sonra file fıstık serperek servis yapın.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: