pratik tarifler
PUFİDİK SOSİSLİ POĞAÇA
Hamuru için malzemeler:
2 su bardağı un
yarım paket yaş maya (21 gram)
yarım su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için: 14 adet kokteyl sosis
Katların arası için: 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
Püf Noktası
Poğaçaların sayısı büyüklüklerine göre değişecektir. Ilık olması gereken malzemelerin ılık, oda sıcaklığında olması gereken malzemelerin ise oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
HAZIRLANIŞI
*Hamurunuzu hazırlayarak işe başlayın. Geniş bir kabın içerisine ılık su ve sütü alın.
*Üzerine yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika kadar bekletin.
*Maya aktif hale geldikten sonra zeytinyağı, yumurta ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri elinizle karıştırın.
*Karışımın üzerine unu yavaş yavaş eleyin ve hafifçe yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde edin.
*Hamurunuzu 2 eşit parçaya bölün ve mayalanması için 20 dakika kadar bekletin.
*20 dakikanın sonunda parçaları merdane ya da oklava yardımıyla hafifçe açın. Üzerine erimiş tereyağını koyarak, 20 dakika daha buzdolabında dinlenmeye bırakın.
*Yağlı hamurları buzdolabından çıkarın ve bir miktar daha açın. Ardından bir kesici alet yardımıyla hamurların her birini sekiz eşit parçaya bölün.
*Üçgen şeklindeki hamurların geniş tarafına kokteyl sosisleri koyun ve rulo şeklini verin. Tüm hamur parçalarına bu işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
*Üzerine yumurta sarısı ve susam sürün. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran ve sosisleri pişen poğaçaları fırından alın, servise sunun.
Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: