» » » PUFİDİK SOSİSLİ POĞAÇA

pratik tarifler


PUFİDİK SOSİSLİ POĞAÇA

Hamuru için malzemeler:

2 su bardağı un
yarım paket yaş maya (21 gram)
yarım su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için: 14 adet kokteyl sosis

Katların arası için: 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

Püf Noktası

Poğaçaların sayısı büyüklüklerine göre değişecektir. Ilık olması gereken malzemelerin ılık, oda sıcaklığında olması gereken malzemelerin ise oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

HAZIRLANIŞI

*Hamurunuzu hazırlayarak işe başlayın. Geniş bir kabın içerisine ılık su ve sütü alın.

*Üzerine yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika kadar bekletin.

*Maya aktif hale geldikten sonra zeytinyağı, yumurta ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri elinizle karıştırın.

*Karışımın üzerine unu yavaş yavaş eleyin ve hafifçe yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde edin.

*Hamurunuzu 2 eşit parçaya bölün ve mayalanması için 20 dakika kadar bekletin.

*20 dakikanın sonunda parçaları merdane ya da oklava yardımıyla hafifçe açın. Üzerine erimiş tereyağını koyarak, 20 dakika daha buzdolabında dinlenmeye bırakın.

*Yağlı hamurları buzdolabından çıkarın ve bir miktar daha açın. Ardından bir kesici alet yardımıyla hamurların her birini sekiz eşit parçaya bölün.

*Üçgen şeklindeki hamurların geniş tarafına kokteyl sosisleri koyun ve rulo şeklini verin. Tüm hamur parçalarına bu işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.

*Üzerine yumurta sarısı ve susam sürün. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran ve sosisleri pişen poğaçaları fırından alın, servise sunun.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak