» » » KÖZLENMİŞ PATLICAN KEBABI

pratik tarifler

KÖZLENMİŞ PATLICAN KEBABI

Malzemeler;
4 adet patlıcan

Kıymalı Mantosu için (köftesi için);
500 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz ve karabiber

Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet domates
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

*Kıymalı manto için (köfte kaplaması için); kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile karıştırılıp bir kenarda bekletilir.

*Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur.

*Her patlıcan dikkatlice köfte ile kaplanıp fırın tepsisine sıralanır.

*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.

*Fırından çıkarmadan 5 dk. evvel üzerileri kaşar peyniri rendesi serpilip kaşar peynirleri eriyene kadar fırınlanır.

*Domatesler minik minik doğranıp, tereyağında sarmısak ile birlikte pişirilir, patlıcan kebablar servis tabağına alındıktan sonra üzerlerine birer kaşık sos pay edilir.

*Yanına bulgur pilavı da yaparsanız tadından yenmez.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak