pratik tarifler
KÖZLENMİŞ PATLICAN KEBABI
Malzemeler;
4 adet patlıcan
Kıymalı Mantosu için (köftesi için);
500 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz ve karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet domates
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
*Kıymalı manto için (köfte kaplaması için); kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile karıştırılıp bir kenarda bekletilir.
*Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur.
*Her patlıcan dikkatlice köfte ile kaplanıp fırın tepsisine sıralanır.
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
*Fırından çıkarmadan 5 dk. evvel üzerileri kaşar peyniri rendesi serpilip kaşar peynirleri eriyene kadar fırınlanır.
*Domatesler minik minik doğranıp, tereyağında sarmısak ile birlikte pişirilir, patlıcan kebablar servis tabağına alındıktan sonra üzerlerine birer kaşık sos pay edilir.
*Yanına bulgur pilavı da yaparsanız tadından yenmez.
Afiyet olsun..
Malzemeler;
4 adet patlıcan
Kıymalı Mantosu için (köftesi için);
500 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz ve karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet domates
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
*Kıymalı manto için (köfte kaplaması için); kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile karıştırılıp bir kenarda bekletilir.
*Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur.
*Her patlıcan dikkatlice köfte ile kaplanıp fırın tepsisine sıralanır.
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
*Fırından çıkarmadan 5 dk. evvel üzerileri kaşar peyniri rendesi serpilip kaşar peynirleri eriyene kadar fırınlanır.
*Domatesler minik minik doğranıp, tereyağında sarmısak ile birlikte pişirilir, patlıcan kebablar servis tabağına alındıktan sonra üzerlerine birer kaşık sos pay edilir.
*Yanına bulgur pilavı da yaparsanız tadından yenmez.
Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: