» » REVANİ

pratik tarifler


REVANİ

Malzemeler;
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
4,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtayı iyice çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz ve tekrar iyice çırpıp büyük boy kare borcama döküyoruz. Önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz. İnmesine yakın limon suyunu ilave ediyoruz. Kek ve şerbet ılık hale gelince şerbetini döküyoruz.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak