» » » YELPAZE PATLICAN KEBABI

pratik tarifler


YELPAZE PATLICAN KEBABI

Malzemeler;
4 adet küçük boy patlıcan
500 gr kıyma
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 talı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı dolusu tuz

Sosu için;
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı dan biraz fazla sıvı yağ
1 su bardağı su ( veya fırınınızın durumuna göre yarım su bardağı fazladan su kullanabilirsiniz)
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı pul biber
ve tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayın uç kısmından birazcık kesin ve uzunlamasına aralıklı 4 parça sapına kadar kesin ama sap kısmını da tam kesmeyin biraz kalsın,ve tuzlu suda en az 20 dakika bekletin. Köftesi için soğanı,sarımsağı soyup ayıklayıp rendeleyin kıymayı, tuzu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun 16 tane köfte yapın elinizle yassılaştırın patlıcanların arasına yerleştirin. Köfteli patlıcanları tepsiye dizin. Üzerinin sosu için salça,tuz,su,sıvıyağ ve baharatları iyice karıştırın köfteli patlıcanların üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine fırın poşeti kapatın ve 250 derece fırında 35 dakika üstü fırın poşeti ile kapalı bir şekilde pişirin ve poşeti üzerinden alıp kızarana kadar biraz daha pişirip servis yapın

Afiyet Olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak