pratik tarifler
SARIĞI BURMAHamuru İçin Malzemeler;
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4-4,5 bardak un
Şerbeti için;
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
Açmak için;
1 paket nişasta
Bir miktar un
Arasına; yeterince ceviz
Üzerine; 250 gr. margarin veya tereyağı
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için; su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır, kaynadıktan hemen sonra limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Tatlı ılık hale gelince ılınan şerbet üzerine dökülür. (Tatlı da, şerbet de ılık olacak.)
Hamur için verilen malzemelerle yumuşak bir hamur yapılıp, 10 dk. dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Nişasta aynı miktarda un ile karıştırılır. Nişastalı unlu karışımla bezeler mümkün olduğunca ince açılır. Açılan yufka ortasından kesilerek iki yarım daire elde edilir. (Yufkaları küçük açtığım için ikiye bölmedim ben, siz de küçük açarak hazırlarsanız bölmenize gerek yok) Ceviz serpilerek her bir parça gevşek bir şekilde oklavaya sarılır, yufkanın yanlarından ortaya doğru büzülür. Oklava yufkanın içinden çıkartılarak 2 cm. boyunda olacak şekilde bıçakla kesilir, tepsiye yerleştirilir. Bütün bezeler bitene kadar bu işlem tekrar edilir. Bu şekilde hazırlanan hamurlar bir gün bekletilir. Ertesi gün 1 paket margarin ya da margarin tereyağı karışımı eritilip tatlının üzerine gezdirilir. 150 derece fırında ağır ağır iyice kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: