pratik tarifler
TEL KADAYIFLI ŞEKERPAREHamuru için:
250 gram tuzsuz tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
3 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için:
150 gr kadayıf
100 gr antep fıstığı
50 gr ceviz
üzeri için:
1 yumurta sarısı
dövülmüş fıstık
şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
*Önce bir karıştırma kabına yağı alıp elinizle iyice yumuşatın.
*Diğer malzemeleri ilave edip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle açın.
*Diğer tarafta kadayıfı bıçakla doğrayıp dövülmüş cevizle ve antepfıstığıyla karıştırın.
*Açtığınız hamurlara kadayıflı iç harcı paylaştırıp kapatın.
*Badem şekli verin.
*Üzerine yumurta sarısı sürün.
*170 derecede pişirin.
*Tatlı ılınınca daha önceden hazırlayıp ılıttığınız şerbet ile buluşturun.
*100 derecelik fırına tekrar koyup şerbeti emmesini sağlayın.
*Şervis yaparken dövülmüş fıstıkla süsleyin.
*Şekerpare sevenler için güzel bir sürpriz.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: