» » » TİRAMİSU

pratik tarifler

TİRAMİSU

MALZEMELER
300 gr kedidili bisküvisi ( ya da kakaolu pastatabanı)

Kreması için :
1 lt süt
6 yumurta sarısı
6 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı tozşeker
2 kutu labne peyniri ( ben 175 gr. mascarpone ve 200 gr labne kullandım)

Sosu için:
1 bardak ılık süt
1 çorba kaşığı (silme) nescafe)

Üzerine: Kakao

YAPILIŞI
-Sütü bir tencereye alın. Un, şeker ve yumurta sarılarını içine ilave edip iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte muhallebi kıvamından katı olana dek sürekli karıştırarak pişirin.
-Pişen kremanın altını kapatın ve peynirleri ekleyip çırpma teliyle iyice çırpın.
-Diğer tarafta çember kalıbınızın sadece çember kısmını düz ve yuvarlak bir servis tabağına oturtun.
-Ilık sütü yayvan bir kaba alıp nescafeyi ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Kedidili bisküvilerini bu karışıma hızlıca arkalı önlü batırıp çemberin içine dizin. Birinci katın bitiminde kremanızın yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve yayın. Dilerseniz üzerine biraz kakao eleyin.
-İkinci kat için aynı işlemi tekrarlayın. Kalan kremayı boşaltın ve yayın. Krema oda sıcaklığına gelince tiramisunuzu buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Servis yapacağınız zaman üzerine bolca kakao eleyip çemberi dikkatlice açın.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak