pratik tarifler
YALANCİ TAVUK GÖGSUMALZEMELER:
1 lıtre sut
2 çay bardağı un
200 gr teremyağ [yanı 1 pk.ten 50 gr eksık olacak.üzerindeki çizgilerden kesersiniz]
1 su bardağı şeker, 2 yemek kasıgı şeker
1 adet vanilin
YAPILISI:Yalancı tavuk göğsünü yapmadan önce puf noktadan bahsedeyim.Cezveden büyük olan en küçük boy çelik tencere kullanacaksınız.Tencereye teremyağı ve unu koyun.ocağı kısın. Kısık ateşte eriyene kadar 10 dk.arayla karıştırın.sürekli karıştırmaya gerek yok.küçük boy tencere olsunki kısık ateşte yavaş yavaş erisin ve kokusu olmasın.tamamen eriyince karıştırıp ocaktan alın.Büyük boy tencereye aktarın. üzerine sütü ve vanilini, şekeri ekleyin.Ocağa koymadan önce mikserle veya blendırla çırpın.tencereyi ocağa koyun.kısık ateşte pişmeye bırakın..mutlaka kısık olsun.
Bu tarifte yani yalancı tavuk goğsunde sürekli karıştırmaya gerek yok. Ama 10-15 dk.da bir dibi tutmasın diye karıştırın.göz göz kaynayınca muhallebi kıvamınada gelmiş olur.ocağı kapatın.
mıkser veya blendırla ılıyana kadar çırpın.yani 10 -15 dk.cırpın.bu kadar uzun sure çırpmamız sayesınde hem yag kokusu olmayacak hemde müthiş bir kıvamı olacak.Su ile ıslatılmış dikdörtgen borcama dökün.yada ıslatılmış kalıp veya kaselerede dökebilirsiniz.en güzeli kaselere dökmek.çünkü bıçakla kesip servis ederken bıçağa yapışıp dağılabiliyor.hemen buzdolabına koyun.1 gece bekletilmesi iyi olur.servis ederken ceviz serpin.dilimleyerek servis edin.afiyet olsun…
pratik tarifler
Hiç yorum yok: