pratik tarifler
ÇİLEKLİ PASTA
Malzemeler :
2 katlı hazır pandispanya kekinin tek katı (Kare şeklinde kelepçeli kalıp kullandığım için pandispanyayı kendim pişirdim ve pandispanyanın 2. katını pastanın üzerine kapattım. Orjinal tarifte tek katı kullanılıyor.)
1 kg çilek
Krema için;
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker (ben ekledim)
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peyniri
1 paket tart jöle
Yapılışı :
Pandispanyanın ilk katı kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir. Bir tencerede süt, un, şeker ve yumurta sarısı tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra içine margarin ilave edilip karıştırılır. Biraz ılınınca labne peyniri eklenir. Hazırlanan kremanın yarısı pandispanyanın üzerine yayılır. (Ben kenarlarına çilek dilimleri dizdim.) Ayıklanmış ve yıkanmış çileğin yarısı kremanın üzerine dizilir. Kalan krema çileğin üzerine yayılır ve artan çilek dizilir. Tart jölesi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp çileklerin üzerine gezdirilir ya da benim yaptığım gibi pandispanyanın diğer katı kremanın üzerine kapatılıp çilek ve jöle ile süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
2 katlı hazır pandispanya kekinin tek katı (Kare şeklinde kelepçeli kalıp kullandığım için pandispanyayı kendim pişirdim ve pandispanyanın 2. katını pastanın üzerine kapattım. Orjinal tarifte tek katı kullanılıyor.)
1 kg çilek
Krema için;
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker (ben ekledim)
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peyniri
1 paket tart jöle
Yapılışı :
Pandispanyanın ilk katı kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir. Bir tencerede süt, un, şeker ve yumurta sarısı tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra içine margarin ilave edilip karıştırılır. Biraz ılınınca labne peyniri eklenir. Hazırlanan kremanın yarısı pandispanyanın üzerine yayılır. (Ben kenarlarına çilek dilimleri dizdim.) Ayıklanmış ve yıkanmış çileğin yarısı kremanın üzerine dizilir. Kalan krema çileğin üzerine yayılır ve artan çilek dizilir. Tart jölesi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp çileklerin üzerine gezdirilir ya da benim yaptığım gibi pandispanyanın diğer katı kremanın üzerine kapatılıp çilek ve jöle ile süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: