» » YAZ ÇORBASI

pratik tarifler


YAZ ÇORBASI

10-12 Kişilik Malzemeler

2 kg domates kırmızı
1 kg kapya biber
30 gr zeytin yağı
10 gr tuz
2 gr karabiber
100 gr krema
50 gr süt
1 lt sebze suyu
40 gr tereyağı

Sebze suyu için:

1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
Maydanoz sapı
2 adet defne yaprağı
6 adet tane karabiber

HAZIRLANIŞI
*Soğan, havuç, maydanoz sapı ve defne yaprağını irice doğrayıp 2 litrelik suya sahip bir tencereye koyun ev kısık ateşte 1 saat kaynatın.
*Domatesleri ikiye bölüp fırın tepsisine dizin, üzerine tuz, karabiber ve 15 gr zeytinyağı gezdirin.
*Ardından domatesleri 190 derecelik fırında 20 dakika pişirin
*Kapya biberleri de ocakta közleyin, yanık kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip tencereye ilave edin.
*Fırından çıkarttığınız domateslerin kabuklarını soyun ve 1 litre sebze suyu ilave edip 10 dakika kaynatın.
*Sebze suyu ilave ederek kaynattığınız domatesleri Blender’da iyice çekip tuz karabiber, tereyağı, krema ve süt ilave edip bir taşım kaynatın.
*Yaz çorbanız servise hazır.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak