pratik tarifler
ÇİKOLATALI KEKMalzemeler :
125 gr. tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Tereyağı küçük bir tavaya alınarak eritilir. Çikolata parçaları eklenip eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Yumurtalar ve pudra şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Soğumuş çikolatalı karışım ve süt eklenip karıştırılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir ve tahta bir kaşıkla ya da spatula ile karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba dökülüp 160 derece fırında pişirilir. Kek batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Süsleme için; toz fıstık, hindistancevizi ve portakal peltesi kullandım, istediğiniz bir marmelat da kullanabilirsiniz. Süslerken sivri bir bıçak yardımı ile dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: