pratik tarifler
ANTEP FISTIKLI TEL KADAYIFMalzemeler;
500 grm tel kadayıf
1 paket margarin (250 grm) veya tereyağ
1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için; su ve şeker 15 dakika kaynadıktan sonra içine limonun suyunu damlatın ve soğumaya bırakın. Tel kadayıfın yarısını tel tel ayırarak fırın tepsisinin zeminine yayın ve avuç içleri ile bastırın. Fıstıkları serpin ve üzerine kadayıfların kalan diğer yarısını yayın. Sıkıca bastırın ve üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin. 180 derece fırında pişirin. Fırından alır almaz soğuk şerbeti üzerine dökün.
Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: