» » ANTEP FISTIKLI TEL KADAYIF

pratik tarifler

ANTEP FISTIKLI TEL KADAYIF

Malzemeler;

500 grm tel kadayıf
1 paket margarin (250 grm) veya tereyağ
1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

Şerbeti İçin

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
Şerbeti için; su ve şeker 15 dakika kaynadıktan sonra içine limonun suyunu damlatın ve soğumaya bırakın. Tel kadayıfın yarısını tel tel ayırarak fırın tepsisinin zeminine yayın ve avuç içleri ile bastırın. Fıstıkları serpin ve üzerine kadayıfların kalan diğer yarısını yayın. Sıkıca bastırın ve üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin. 180 derece fırında pişirin. Fırından alır almaz soğuk şerbeti üzerine dökün.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak