» » UNSUZ ŞERBETLİ TATLI

pratik tarifler

UNSUZ ŞERBETLİ TATLI

Malzemeler;
1 su bardağı iri kırık ceviz
2 tane oda sıcaklığında yumurta
1 klasik su bardağı irmik
1 klasik su bardağı hindistan cevizi
2 klasik çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limonun suyu

Üzeri için: Krem şanti

HAZIRLANIŞI
Önce şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için su ve şekeri karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra 15 dakika süre ile kaynasın. Kaynama süresi sonunda limon suyunu ilave edelim ve 2 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Diğer tarafta hamur malzemelerini karıştırıp çok yumuşak bir hamur elde edelim. Kar borcama yayalım ve 190 derece fırında pişirelim. Pişen tatlımızı fırından alalım ve üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti kepçe yardımıyla gezdirelim. Şerbetini çekmesini bekleyelim. Un kullanmadığımız için şerbeti çekmesi normal tatlılara göre birkaç saat daha geç olacaktır. Üzerine krem şantı hazırlayarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak