pratik tarifler
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Uygun bir tencere seçilerek 1 litre süt boşaltılır ve orta ateşe ayarlanan ocağa alınır. 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı irmik ilave edilir. Dibinin tutmaması için sıkça karıştırarak pişirilmeye başlanır. Kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır. Yoğunlaşarak kıvamı gelen tatlı, ocaktan alınır. Tatlının servisi için seçilen tepsi, yapışmayı önlemek için sudan geçirilerek ıslatılır ve hazırlanan tatlı karışımı tepsiye boşaltılır. Üzeri düzeltilen tatlı, oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Ardından buzdolabına kaldırılarak 2 saat dinlendirilir. Buzdolabından alınan tatlıyı, suyla ıslatılmış bıçakla keserek dilediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz. Üzerini süslemek ve lezzetini arttırmak için, tarçın, Hindistan cevizi, Antep fıstığı ya da çikolata sosu gibi damak tadınıza uygun malzemeler kullanılabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Uygun bir tencere seçilerek 1 litre süt boşaltılır ve orta ateşe ayarlanan ocağa alınır. 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı irmik ilave edilir. Dibinin tutmaması için sıkça karıştırarak pişirilmeye başlanır. Kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır. Yoğunlaşarak kıvamı gelen tatlı, ocaktan alınır. Tatlının servisi için seçilen tepsi, yapışmayı önlemek için sudan geçirilerek ıslatılır ve hazırlanan tatlı karışımı tepsiye boşaltılır. Üzeri düzeltilen tatlı, oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Ardından buzdolabına kaldırılarak 2 saat dinlendirilir. Buzdolabından alınan tatlıyı, suyla ıslatılmış bıçakla keserek dilediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz. Üzerini süslemek ve lezzetini arttırmak için, tarçın, Hindistan cevizi, Antep fıstığı ya da çikolata sosu gibi damak tadınıza uygun malzemeler kullanılabilir.
Afiyet olsun.
pratik tarifler

Hiç yorum yok: