» » » BEYAZ ÇİKOLATALI CUP CHEESECAKE

pratik tarifler


BEYAZ ÇİKOLATALI CUP CHEESECAKE

Bisküvili kat için malzemeler;
1 paket eti burçak bisküvi
50 gr.tereyağ
1\4 çay kaşığı tarçın

Peynir katı için
200 gr.labne peyniri
3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
1 küçük çay bardağı şeker
100 ml.süt kreması
2 yumurta
1 paket vanilya
80 gr.erimiş beyaz çikolata
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı

Üzeri için;
60 gr.beyaz çikolata
2 yemek kaşığı krema
pişmaniye

HAZIRLANIŞI
*Öncelikle bisküvili katı hazırlayın.Bisküvileri rondoda un haline getirin ve erimiş tereyağ,tarçınla iyice karıştırın.Daha sonrada muffin tepsisinin içine koyduğunuz muffin kağıtlarının içine paylaştırıp,bastırarak yerleştirin.(12 veya 14 adet)Sonrada hazırladığınız bisküvili katı buzluga koyup,peynir katını hazırlamaya başlayın.
*Labne peyniri,süzme yoğurt,şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın.Daha sonra sırayla içine yumurtaları,kremayı,unu ve nişastayı ekleyin.En sonda eritilmiş beyaz çikolata ve dövülmüş damla sakızını ekleyip,karıştırın.Hazırladığınız peynirli harcı,buzlukta soğuttuğunuz bisküvili katın üzerine eşit olarak paylaştırın.Daha sonrada fırın tepsisine su koyun ve muffin tepsinizi içine yerleştirip,önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.(chesecakelerinizin üzerini ellediğinizde elinize yapışmıyorsa olmuş demektir.)
*Pişen cheesecakelerinizi fırının içinde ılıyana kadar bekletin ve sonrada iyice soğuması için buzdolabına koyun.Sonrada yaklaşık 3-4 saat dinlenmeye bırakın.
*İyice soğuyup,dinlenen cheesecakelerinizi buzdolabından çıkarın,dikkatlice muffin kağıtlarından ayırıp,üzerlerine benmari usulu eritip,kremayla karıştırdığınız çikolatayı paylaştırın ve tekrar soğuması için buzdolabına koyun.
*Cheesecakelerinizi servis edeceğiniz zaman üzerlerini birer tutam pişmaniyeyle süsleyip,servis edin.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak