pratik tarifler
BEYAZ ÇİKOLATALI CUP CHEESECAKE
Bisküvili kat için malzemeler;
1 paket eti burçak bisküvi
50 gr.tereyağ
1\4 çay kaşığı tarçın
Peynir katı için
200 gr.labne peyniri
3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
1 küçük çay bardağı şeker
100 ml.süt kreması
2 yumurta
1 paket vanilya
80 gr.erimiş beyaz çikolata
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı
Üzeri için;
60 gr.beyaz çikolata
2 yemek kaşığı krema
pişmaniye
HAZIRLANIŞI
*Öncelikle bisküvili katı hazırlayın.Bisküvileri rondoda un haline getirin ve erimiş tereyağ,tarçınla iyice karıştırın.Daha sonrada muffin tepsisinin içine koyduğunuz muffin kağıtlarının içine paylaştırıp,bastırarak yerleştirin.(12 veya 14 adet)Sonrada hazırladığınız bisküvili katı buzluga koyup,peynir katını hazırlamaya başlayın.
*Labne peyniri,süzme yoğurt,şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın.Daha sonra sırayla içine yumurtaları,kremayı,unu ve nişastayı ekleyin.En sonda eritilmiş beyaz çikolata ve dövülmüş damla sakızını ekleyip,karıştırın.Hazırla
*Pişen cheesecakelerinizi fırının içinde ılıyana kadar bekletin ve sonrada iyice soğuması için buzdolabına koyun.Sonrada yaklaşık 3-4 saat dinlenmeye bırakın.
*İyice soğuyup,dinlenen cheesecakelerinizi buzdolabından çıkarın,dikkatlice muffin kağıtlarından ayırıp,üzerlerine benmari usulu eritip,kremayla karıştırdığınız çikolatayı paylaştırın ve tekrar soğuması için buzdolabına koyun.
*Cheesecakelerinizi servis edeceğiniz zaman üzerlerini birer tutam pişmaniyeyle süsleyip,servis edin.
Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: