pratik tarifler
KİRAZLI KEKMalzemeler;
4 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
175 gr.erimiş tereyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kavrulmuş,dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 bardak +3 yemek kaşığı un
1 büyük kase ayıklanmış kiraz+1 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
*Yumurtaları iyice kabarana kadar çırpın,sonra şeker ve vanilyayı ekleyip,tekrar şeker eriyene kadar çırpınDaha sonra sırayla erimiş soğumuş tereyağ,süt,kabartma tozu,un,dövülmüş fındık ve hindistan cevizini ekleyin.
*Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını içine dökün.Daha sonra ayıklanmış kirazlarınızı 1 yemek kaşığı unla karıştırın ve kirazlarınızı rastgele kekinizin üzerine yerleştirin.
*Kekinizi 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra,kekinizi fırından çıkarabilirsiniz.
*Pişen kekiniz soğuduktan sonra kare kare dilimleyin ve servis tabağına alın.Aralarını kirazlarla süsleyin ve servis edin.
*Kek malzemeleriniz, daha iyi bir sonuç için her zaman oda sıcaklığında olsun.
Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: