» » » ŞAM TATLISI - ŞAMBALİ

pratik tarifler

ŞAM TATLISI - ŞAMBALİ

Malzemeler;
Yarım kilo irmik
2 su bardagi yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

Üzeri İçin; 1 su bardağı yer fıstığı

Şerbeti İçin;
4 su bardağı toz seker
4 su bardağı su
yarın limonun suyu

HAZIRLANIŞI
İrmik, un, şeker, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yoğurdu iyice karıştırın. Daha sonra dikdörtgen bir fırın kabını yağlayın ve tatlı hamurunuzu içine dökün. Tatlı hamurunuzu 20 dakika dinlendirin. Sonrada ayıklanmış yer fıstığınızı üzerine sırayla dizin. 180 derece ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tencereye önce şekerimizi ve 1 bardak su koyun, ocağa alın. Şekerin yanmaması için sürekli karıştırın. Daha sonra kalan 3 bardak suyu yavaş yavaş ekleyip yarım limon sıkın. Kaynayan şerbeti fırından çıkan tatlımızın üzerine dökün.

Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak