» » » Sütlaç

pratik tarifler


Sütlaç
Malzemeler:

- 1 litre süt
- 1su bardağından 1 parmak az pirinç
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- tarçın

Yapılışı: Pirinç iyice yıkanarak süzülür. Küçük bir tencereye alınarak 1,5 su bardağı su içerisinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. İyice yumuşayan pirinçlerin üzerine süt ilave edilerek ara ara karıştırılmak sureti ile kaynatılır. Sütlü karışım kıvam kazanmaya başladığında toz şeker ve 2-3 yemek kaşığı su ile inceltilmiş nişasta eklenir. 10-15 dakika daha karıştırarak kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır. Sütlaç daha sıcakken kaselere paylaştırılarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirildikten sonra servis edilir.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak