pratik tarifler
EL AÇIMI ÇARŞAF BÖREĞİ
Malzemeler;
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İçine sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı tereyağı (eritip sıvı yağla karıştırın )
İç Malzeme; Peynir, patates veya ıspanak dilediğiniz malzeme ile hazırlayabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
Çarşaf böreği yapmak için öncelikle derin bir kaba unu alarak ortasını havuz gibi açın.Suyu ve tuzu ekleyerek ortadan başlayarak karıştırın. Gerekirse su veya un takviyesi yapabilirsiniz. Hamurun kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Hamuru ne kadar yoğurursanız açarken o kadar güzel açılacaktır.. On dakika yoğurmak yeterlidir. Yoğurduğunuz hamuru 5 dk dinlendirip, iri mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın (un kullanabilirsiniz) ve yağladığınız bir tepsiye koyun. Üzerine fırçayla yağ sürün. Tüm bezelere aynı işlemi yapıp üst üste koyun. Bezeler bittikten sonra, 20 dk dinlendirin. Başka bir tepsiye ters çevirin ve ilk yaptığınızı elinize alın. Elinizin üst kısmına alıp biraz çekiştirerek inceltin. Hamur esnek olduğu için çekerken korkmayın. Temiz bir çarşaf üzerine alın, kenarlarını yavaş yavaş çekiştirerek büyütün. Bu işlem sırasında acele etmezseniz sorunsuz tamamlanacaktır. Çekerek büyüttüğünüz hamura istediğiniz iç malzemeden serpiştirin.. Patatesli ,peynirli veya ıspanaklı yapılabilir. Çarşafın karşılıklı kenarlarını kaldırarak rulo olmasını sağlayın. Tek başınıza yapıyorsanız önce bir tarafını ortaya kadar rulo yapın, sonra diğer tarafını rulo yapın. Yağlanmış tepsiye ister rulo yaparak, isterseniz ikiye sarıp koyun. Üzerine kalan yağdan sürüp 190 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Malzemeler;
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İçine sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı tereyağı (eritip sıvı yağla karıştırın )
İç Malzeme; Peynir, patates veya ıspanak dilediğiniz malzeme ile hazırlayabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
Çarşaf böreği yapmak için öncelikle derin bir kaba unu alarak ortasını havuz gibi açın.Suyu ve tuzu ekleyerek ortadan başlayarak karıştırın. Gerekirse su veya un takviyesi yapabilirsiniz. Hamurun kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Hamuru ne kadar yoğurursanız açarken o kadar güzel açılacaktır.. On dakika yoğurmak yeterlidir. Yoğurduğunuz hamuru 5 dk dinlendirip, iri mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın (un kullanabilirsiniz) ve yağladığınız bir tepsiye koyun. Üzerine fırçayla yağ sürün. Tüm bezelere aynı işlemi yapıp üst üste koyun. Bezeler bittikten sonra, 20 dk dinlendirin. Başka bir tepsiye ters çevirin ve ilk yaptığınızı elinize alın. Elinizin üst kısmına alıp biraz çekiştirerek inceltin. Hamur esnek olduğu için çekerken korkmayın. Temiz bir çarşaf üzerine alın, kenarlarını yavaş yavaş çekiştirerek büyütün. Bu işlem sırasında acele etmezseniz sorunsuz tamamlanacaktır. Çekerek büyüttüğünüz hamura istediğiniz iç malzemeden serpiştirin.. Patatesli ,peynirli veya ıspanaklı yapılabilir. Çarşafın karşılıklı kenarlarını kaldırarak rulo olmasını sağlayın. Tek başınıza yapıyorsanız önce bir tarafını ortaya kadar rulo yapın, sonra diğer tarafını rulo yapın. Yağlanmış tepsiye ister rulo yaparak, isterseniz ikiye sarıp koyun. Üzerine kalan yağdan sürüp 190 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: