pratik tarifler
KAYSERİ KATMERİ
HAMURU İÇİN MALZEMELER:(7-8 ADET KATMER İÇİN)
5,5 su bardağı un
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
HAMURU İÇİN MALZEMELER:(7-8 ADET KATMER İÇİN)
5,5 su bardağı un
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN:
yarım paket teremyağ veya margarin (125 gr)
4 Kaşık tahinle karıştırın.ateşte eritin
yarım paket teremyağ veya margarin (125 gr)
4 Kaşık tahinle karıştırın.ateşte eritin
YAPILIŞI:Çukur bir kapta un,su ve tuzu karıştırarak yoğurun.unun ölçüsü yeterlidir.kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması lazım.ele yapışmayacak.hamuru 7-8 bezeye ayırın.(büyük olsun derseniz 7 bezeye ayırın)
tezgaha un serpip üzerine bezenin birini koyun.bezenin üzerine de un serpip oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açın.hamurun üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırladığınız yağ ve tahin karışımını fırçayla sürün.fazla olmasın.sararken yağ taşabilir.hamuru fotoğraftaki gibi rulo şekilde sarın.rulo yaptığınız hamuru gül şeklinde kıvırın.açılmasın.bütün bezeleri bu şekilde yapın.gül şeklindeki hamurları buzdolabına koyup 3-4 saat bekletin.
(en güzeli 1 gün bekletmektir.daha lezzetli oluyor)biz bekletmedik
beklettiğiniz hamurları buzdolabından çıkarın.tezgahta bezeyi oklavayla veya merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.teflon tavada katmerleri arkalı önlü pişirin.afiyet olsun…
tezgaha un serpip üzerine bezenin birini koyun.bezenin üzerine de un serpip oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açın.hamurun üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırladığınız yağ ve tahin karışımını fırçayla sürün.fazla olmasın.sararken yağ taşabilir.hamuru fotoğraftaki gibi rulo şekilde sarın.rulo yaptığınız hamuru gül şeklinde kıvırın.açılmasın.bütün bezeleri bu şekilde yapın.gül şeklindeki hamurları buzdolabına koyup 3-4 saat bekletin.
(en güzeli 1 gün bekletmektir.daha lezzetli oluyor)biz bekletmedik
beklettiğiniz hamurları buzdolabından çıkarın.tezgahta bezeyi oklavayla veya merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.teflon tavada katmerleri arkalı önlü pişirin.afiyet olsun…
NOT:TEREYAĞLI KATMERİ PİŞİRMEDEN GÜL ŞEKLİNDE HAMURKEN BUZLUKTA AYLARCA BEKLETEBİLİRSİNİZ.
NOT:EĞER BUZLUĞUNUZDA YER VARSA KATMERİ OKLAVAYLA AÇIN.TAVADA PİŞİRMEDEN HAMURLARIN ARALARINA POŞET KOYARAK ÜST ÜSTE KOYUP STREÇ FİLMLE SARIN.BUZLUĞA KOYUN.İSTEDİĞİNİZ ZAMAN ÇIKARIP TAVADA PİŞİREBİLİRSİNİZ.
NOT:DAHA PRATİK OLSUN DERSENİZ KATMERLERİ FAZLA YAPIN. TAVADA PİŞİRİP ILYINCA ÜST ÜSTE KOYUP POŞETLEYİN.BUZLUĞA KOYUN.İSTEDİĞİNİZ ZAMAN ÇIKARIP SADECE TAVADA ISITMANIZ YETERLİ
pratik tarifler
Hiç yorum yok: