pratik tarifler
LABNELİ NEFİS POĞAÇAMalzemeler;
200 gr.yumuşak tereyağ ve margarin karışımı
200 gr.labne peyniri
1 yumurta
1 küçük paket toz maya
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı ve haşhaş
İç harcı; süzme peynir
HAZIRLANIŞI
Margarin, labne peyniri, şeker, tuz ve mayayı beraberce karıştırın. Üzerine un ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 35 -40 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurunuza tekrar bir yemek kaşığı un ekleyerek yoğurun ve istediğiniz büyüklükte poğaçalar hazırlayın. Poğaçaların içine süzme peynirden koyun. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Haşhaş serpin. Sonra da 15 dakika mayalansın diye tepside bekletin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
pratik tarifler

Hiç yorum yok: