» » » MİLFÖYLE KOLAY AÇMA BÖREK

pratik tarifler

MİLFÖYLE KOLAY AÇMA BÖREK

MALZEMELER
kare milföy yaprağı
içine beyaz peynir rendesi
fırın kabını yağlamak içinyarım yemek kaşığı tereyağ
üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Milföy hamurlarınızı buzluktan çıkarın, biraz yumuşadıktan sonra yağlanmış fırın tepsisi veya borcama 1 sıra yan yana dizin. Üzerine biraz un serpiştirin. Ve üzerlerine 1 kat daha milföy hamuru sıraladıktan sonra beyaz peynir rendesi serpin. Onun üzerine de tekrar milföy hamuru sıralayın, un serpiştirin ve tekrar milföy hamuru ile bitirin. Kısaca; en alt sıraya üst üste 2 milföy hamuru ortaya peynir ve üst sıraya 2 milföy hamuru geliyor. En üste de yumurta sarısı ve svı yağ karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak